Bright minds, better future

Innovatief onderwijs, innovatieve website

Universiteit Utrecht behoort tot de grote algemene onderzoeksuniversiteiten van Europa. De universiteit investeert in het opleiden van de leiders van de toekomst door innovatief onderwijs van hoge kwaliteit. De onderzoeken die gedaan worden, zijn grensverleggend en gericht op het oplossen van grote mondiale vraagstukken.

Verdere online professionalisering

Universiteit Utrecht heeft voor ezCompany gekozen na een uitgebreide Europese aanbestedingsprocedure. We zijn samen met het online team van Universiteit Utrecht aan de slag gegaan om onder meer de corporate website uu.nl, de bachelor- en de mastersites én het intranet verder te professionaliseren en uit te bouwen.

Continu in ontwikkeling

Universiteit Utrecht heeft gekozen voor doorontwikkeling van haar websites op basis van Drupal CMS, het populaire opensource platform dat door 71 van de top 100 universiteiten wereldwijd wordt gebruikt.
 
Samen met de product owners en functioneel beheerders van de Universiteit Utrecht, en Brayton House (ons zusterbureau) vertalen we de online strategie naar nieuwe wensen op basis van user stories en bouwen we de verschillende platformen stap voor stap uit. Hierbij zoeken we regelmatig contact met medewerkers en (toekomstige) studenten van de universiteit.

Decentrale webredactie met structuur

Zelfstandigheid door gebruik van paragraphs

Multichannel content via één CMS

Universiteit Utrecht

‘De migratie van de complexe UU-websites is zó soepel verlopen, dat de eindgebruikers er niets van hebben gemerkt. Behalve misschien een toename in snelheid.’

Het resultaat

Drupal maakt het voor de UU mogelijk om met een uitgebreide groep professionals (in de verschillende vakgroepen, colleges en faculteiten) op een gestructureerde en consistente manier content te creëren. Per groep gebruikers zijn beheerders aan te wijzen die de content kunnen samenstellen.

Binnen vooraf gedefinieerde componenten hebben de webredacteuren dankzij de Drupal module Paragraphs de vrijheid om zelfstandig pagina’s in te richten, maar met een consistente look and feel.

In Drupal kan content op een veilige en eenvoudige manier worden hergebruikt en gepubliceerd naar andere (externe) communicatiekanalen, zoals tijdelijke campagnewebsites en een mobiele app voor open dagen. Redacteurs kunnen content voor verschillende platforms, waaronder Facebook, Twitter en LinkedIn, op één plek beheren.

Website van Universiteit Utrecht

Meer weten?
Bel of mail Bas!