Understanding Society

Tilburguniversity.edu: gebruiksvriendelijker voor medewerkers en studenten

Tilburg University is gespecialiseerd in sociale wetenschappen en geesteswetenschappen, en levert al sinds 1927 onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit. Het doel van de universiteit is om een structurele bijdrage te leveren aan de samenleving: ‘Understanding Society.’ Om dit te bereiken werkt TiU graag samen met kennisinstellingen, autoriteiten, individuen en het bedrijfsleven om tot nieuwe inzichten en waardevolle oplossingen voor de maatschappij te komen.

Flexibiliteit = prioriteit

Tilburg University had voor Tilburguniversity.edu, haar primaire kanaal voor communicatie en werving, twee belangrijke wensen: een nieuw contentmanagementsysteem en responsive websites. Voor het beheer en onderhoud van de websites wordt de overstap gemaakt naar het Drupal CMS, voor meer gebruiksvriendelijkheid en innovatiemogelijkheden. Het populaire opensource platform wordt door 71 van de top 100 universiteiten wereldwijd gebruikt. Het belangrijkst voor Tilburg University is de flexibiliteit van haar nieuwe CMS; medewerkers moeten zelf veel kunnen, niet vastzitten aan een stramien.

Kernachtige content

Drupal is ingericht als contentmanagementsysteem en de content van het huidige CMS is (na een goede revisieslag) gemigreerd naar het nieuwe. Alleen noodzakelijke informatie is gepubliceerd, want content moet zo kernachtig mogelijk worden geformuleerd, zeker bij een omvangrijke website als die van Tilburg University.

In het gebruiksvriendelijke Drupal CMS werken we met meerdere Paragraphs, die op alle verschillende contenttypen gebruikt kunnen worden, waardoor pagina’s flexibel op te bouwen zijn. Verder is aan iedere pagina een eigen contact-id te hangen, waardoor de gebruiker voor elke pagina kan kiezen welk contactformulier wordt getoond.


Gebouwd in Drupal 8

 


Zelfstandigheid door gebruik van paragraphs
 


Single Sign On
 

Het resultaat

De Master’s opleidingen zijn inmiddels opgeleverd. 

De rest van de tweetalige website volgt voor de zomer. Ook komt er een intranet voor medewerkers van de universiteit en worden koppelingen gemaakt met de studentenportal. Met SSO (single sign on) hoeven gebruikers slechts op één plek in te loggen, waarna ze automatisch ook toegang hebben tot andere platformen in het netwerk.

Meer weten?
Bel of mail Bas!