Je website als primair communicatiekanaal

Vrijwel iedere organisatie heeft tegenwoordig meerdere websites. Verschillende afdelingen werken met verschillende CMS producten, er is een wildgroei in leveranciers en er is beperkt overzicht over hoe en wat er gecommuniceerd wordt. Voor organisaties met een decentrale webredactie kan een multisite een goede oplossing zijn om kwaliteit te borgen.

ezCompany realiseerde al multisites voor: 

Multisites: één CMS voor al je websites

Neemt de hoeveelheid websites binnen je organisatie toe of zijn er meerdere merken of onderdelen met een eigen website? Dan is de kans groot dat een multisite de oplossing is voor jouw organisatie.

Voordelen van multisites

Het gebruik van een Drupal multisite oplossing brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoef je slechts één CMS te onderhouden voor al je websites, en kan nieuwe functionaliteit die wordt ontwikkeld voor één van de sites, gemakkelijk toegevoegd worden aan al je andere sites. Nog meer voordelen van een Drupal multisite zijn: 

Centraal technisch beheer

Onderhoud, updates en gebruikersondersteuning kunnen allemaal vanuit één centraal punt uitgevoerd worden. Hierdoor wordt het technisch beheer van je websites efficiënter en veiliger.

Uitgebreide rechten en rollen

Contentredactie is per gebruiker en per rol in te richten. Hierdoor kan bijvoorbeeld de ene gebruiker alleen content toevoegen maar die niet publiceren, terwijl een andere gebruiker dit weer wel kan. 

Slim hergebruik van content

Doordat je content in één keer vanaf een centrale plek kunt laten plaatsen op meerdere websites, kun je eenvoudig content hergebruiken.

Stephanie

"Ik vind het super dat het team altijd zo goed meedenkt met ons. Als wij een voorstel doen voor een nieuwe functionaliteit of iets dergelijks, dan wordt daar door het team ook altijd kritisch naar gekeken."

Stephanie Matse
Usability- en webanalist bij Graydon

 

 

Meer weten over multisites?

Bel of mail Bas.