Online samenwerken was nog nooit zo eenvoudig

Een steeds groter deel van onze dagelijkse bezigheden speelt zich online af. Logisch dus dat de behoefte van organisaties om elkaar online te ontmoeten, groeit.  Interne communities zijn een effectief middel om gebruikers online te verbinden en zo samenwerking te bevorderen.

Het voordeel bij het ontwikkelen van interne communities is dat je gebruikers kan vinden in de kantine op de gang en achter hun bureau. We merken dan ook dat projecten waar gebruikers sterk betrokken worden bij de ontwikkeling resulteren in omgevingen die écht gebruikt worden.

We ontwikkelden al een community of intranet voor:

Op basis van Drupal

Communities ontwikkelen we graag op basis van Drupal. Drupal is super sterk in rechten en rollen hierdoor krijgt iedere gebruiker zijn persoonlijke content gepresenteerd.

Ook Twitter, Paypal en Tesla maken gebruik van Drupal voor hun communities dus je bent in goed gezelschap.

Online verbinden

Doelen van de communities die wij realiseerden lopen uiteen maar één ding staat centraal en dat is verbinden. Die online verbinding brengt de volgende voordelen met zich mee: 

Transparantie

Inzicht in de kennis van al je collega's. Dus binnen een paar muisklikken weet je:  “aha Jan weet alles van risicomanagement”

Externe netwerken zichtbaar

worden interne, maar ook externe netwerken zichtbaarder, door bijvoorbeeld een koppeling met Linked-in zie je waar collega's eerder werkzaam waren

Betrokkenheid

Wanneer de communicatie binnen je organisatie grotendeels via de community verloopt, is de betrokkenheid bij de organisatie doorgaans groter. 

weet iedereen wat er leeft, interne blogposts, online projectgroepen en nieuws

worden mensen wel gefeliciteerd met hun verjaardag

 

 

Meer weten over communities en intranetten? Bel of mail Olivier.