Nieuwe website voor de Erasmus Universiteit

Grootste Drupal 8 project in Nederland

De Erasmus Universiteit Rotterdam (EUR) is een internationaal georiënteerde onderzoeksuniversiteit die bekendstaat als universiteit van denkers en doeners. De EUR helpt deze gedreven onderzoekers en studenten om hun ambities en dromen te realiseren (‘Make it happen’). Het academisch onderwijs is intensief, actief en toepassingsgericht. Dankzij de onderzoeksimpact en kwaliteit van haar opleidingen kan de universiteit zich meten met de top van de Europese universiteiten.

Multichannel content via één CMS

De universiteit wilde haar oude TYPO3-systeem vervangen door het Drupal CMS. Een belangrijk uitgangspunt was ‘multichannel content’, middels één CMS. Content die maar één keer gemaakt hoeft te worden kan in meerdere websites en kanalen worden gebruikt, voor de verschillende faculteiten en instituten.

Flinke klus


Een team van ezCompany is samen met (IT-)medewerkers van de universiteit en een groot deel van de Nederlandse Drupal Community (freelancers en collega-bedrijven) aan de slag gegaan. Het opknippen van de website in een hoofdsite met nevensites voor de faculteiten en instituten, in combinatie met hergebruik van content was een flinke klus.

De verschillende eisen van het omvangrijke project (gedeelde content, subsite-specifieke layout, twee verschillende talen, werkbaarheid, optimale veiligheid, toegankelijkheid, SEO) vormden samen de grootste uitdaging tijdens het ontwikkelen van de de multisite. 

We hebben rekening moeten houden met de verschillende subsites die elk hun eigen navigatiemenu, taal, kleur, logo, vormgeving en nette URL-structuur hebben. 

De faculteiten en instituten wilden graag content delen maar óók de mogelijkheid hebben om er eigen content aan toe te voegen. De website is bovendien niet alleen omgezet van TYPO3 naar Drupal 8, er is veel meer gedaan dan dat. Er zijn allerlei verbeteringen doorgevoerd, de website is responsive gemaakt en het redactiemodel vernieuwd.

Omvangrijke multisite

Gebouwd in Drupal 8

Winnaar Splash Award

Less is more

In totaal zijn 80.000 pagina’s en 20.000 media-items van de oude website beoordeeld en teruggebracht naar in totaal 12.000. In eerste instantie door geautomatiseerde migratie, maar daarna is elke pagina gecontroleerd en gecorrigeerd door een team van dertig redacteuren. En veel belangrijke (landings)pagina's zijn met de hand opnieuw aangemaakt.

Het resultaat

De nieuwe website van Erasmus Universiteit Rotterdam is het grootste Drupal 8 project in Nederland. In slechts tien maanden tijd is een compleet, nieuw, veilig, toekomstbestendig en gebruiksvriendelijk Drupal 8 platform neergezet. Een moderne website met acht subsites voor de faculteiten en negen voor de instituten. Zoals https://www.eur.nl/en/ese/, https://www.eur.nl/fw/, https://www.iss.nl/, https://www.mastercitydeveloper.nl/ en https://www.ihs.nl.

Een mooi resultaat, en ook nog eens beloond met een Splash Award...

Trots op onze Splash Award

ezCompany heeft met de website van Erasmus Universiteit Rotterdam een felbegeerde Splash Award gewonnen. De Splash Awards worden uitgereikt aan de beste Drupal projecten en bijdragen uit de Nederlandstalige Drupal community.

Een impressie van de uitreiking →

Meer weten?
Bel of mail Bas!