Door Milou in Business

Waarom wij voor Drupal kiezen bij ezCompany

Zoals we in onze eerste blogpost ook al aangaven, richten wij ons bij ezCompany voornamelijk op het ontwikkelen van Drupal websites. Voor ons is dat inmiddels een logische keuze, maar dat is niet voor al onze klanten het geval wanneer ze bij ons aankloppen. In deze blog zullen we dan ook inzoomen op de voordelen die wij ervaren bij het werken met Drupal wanneer we websites ontwikkelen.

De mogelijkheden zijn eindeloos

Drupal is een ontzettend uitgebreid systeem met talloze modules die voor verschillende doeleinden gebruikt kunnen worden. Door deze modules steeds weer op een andere manier te gebruiken in combinatie met custom werk, krijg je telkens een ander resultaat. En mis je als klant toch nog een bepaalde functionaliteit die niet als module beschikbaar is? Dan kunnen onze Drupal developers altijd nog aan de slag om een module op maat te maken.

Bovendien wordt vaak vergeten dat Drupal niet enkel een CMS is. Drupal is namelijk een framework dat geschikt is voor veel meer verschillende doeleinden. Zo gebruiken wij bij ezCompany het Drupal framework bijvoorbeeld ook voor het maken van intranetten en cliëntenplatforms, en kan het ook gebruikt worden voor het ontwikkelen van webshops en het uitwisselen van data met externe applicaties. 

 

Geen vendor lock-in voor de klant

Een ander voordeel van Drupal is dat er geen vendor lock-in is voor de klant. Dat betekent dat je als klant gemakkelijk kan wisselen van leverancier, zonder dat daarbij hele hoge omschakelingskosten komen kijken. Doordat er bij Drupal geen vendor lock-in is, ben je als klant dus niet afhankelijk van de producten of diensten van één leverancier, maar kun je gemakkelijk besluiten om naar een andere leverancier over te stappen wanneer je bijvoorbeeld niet tevreden bent over je huidige leverancier. 

 

Er is gemakkelijk een onderscheid te maken in rollen en rechten

Als je een website wilt laten ontwikkelen waar verschillende gebruikers verschillende taken moeten kunnen volbrengen, dan hebben al deze gebruikers natuurlijk verschillende rollen en rechten binnen je website. Zo zal de ene gebruiker wellicht alleen nieuwe blogposts moeten kunnen aanmaken op de website, terwijl de andere gebruiker ook hele nieuwe pagina's moet kunnen creëren. Binnen Drupal kun je heel gemakkelijk verschillende rollen met bijbehorende rechten toewijzen aan gebruikers, zodat iedereen de rechten krijgt die hij/zij nodig heeft. 

 

Drupal heeft een uitgebreid security team

Veiligheid is één van de factoren die steeds belangrijker wordt bij het ontwikkelen van websites. Steeds vaker worden er namelijk privacygevoelige data gegenereerd of verwerkt door een website of systeem die niet zomaar openbaar toegankelijk mogen zijn. Drupal heeft een uitgebreid security team dat voortdurend de Drupal core en de modules audit. Hierdoor is de kans op veiligheidslekken aanzienlijk kleiner. Natuurlijk doen wij er bij ezCompany ook alles aan om onze dienstverlening zo veilig mogelijk te maken. Zo voegen we regelmatig een twee-stapsverificatie toe aan de inlogprocedure van de door ons ontwikeklde websites of platformen. 

 

Iedereen helpt een handje mee

Het laatste voordeel van Drupal dat we willen behandelen in deze blogpost, is het feit dat Drupal continu blijft groeien en verbeteren. Niet alleen de basisinstallatie, maar ook alle modules zijn open source beschikbaar. Dit betekent niet alleen dat je deze modules dus allemaal gratis kunt gebruiken, maar dit betekent ook dat iedereen mee kan helpen om bestaande modules te verbeteren, of nieuwe modules toe te voegen. Wij van ezCompany vinden het heel belangrijk om ook ons steentje bij te dragen binnen de Drupal Community. Als wij een nieuwe module ontwikkelen waar anderen ook profijt van kunnen hebben, of een bestaande module verbeteren, dan delen we dit ook altijd met de Drupal Community. Zo kan iedereen profiteren van elkaars kennis en daar worden we uiteindelijk toch allemaal beter van?

 

Nu je alle voordelen van het werken met Drupal hebt kunnen lezen, hebben we je hopelijk kunnen overtuigen om ook eens te overwegen om over te stappen naar Drupal. Wil je meer weten over onze ervaringen met Drupal, of de mogelijkheden voor jouw eigen Drupal website bespreken? Neem dan contact op met Bas! 

Wil je meer weten over de verschillen tussen Drupal en andere open source CMS'en? Lees dan de vorige delen in deze blogserie: 

 

Deel 1: misvattingen over de verschillen tussen diverse soorten CMS'en 

Deel 2: de verschillen tussen diverse soorten open source CMS'en