Door Milou in Business

Tim Schouten van Bovemij op de koffie bij ezCompany

In de blogserie ‘Op de koffie bij ezCompany’ verschijnen regelmatig interviews met onze klanten. Zo krijg jij antwoord op vragen als wie zijn onze klanten, en waarom kiezen onze klanten nu juist voor ezCompany. In deze blogpost, gaan we in gesprek met Tim Schouten, webspecialist bij Bovemij.

Hi Tim, welkom! Vertel eens, hoe zijn jullie in contact gekomen met ezCompany?

Even denken, dat was zo'n 4, 5 jaar geleden denk ik. We wilden toen een nieuw intranet en een nieuwe corporate website laten ontwikkelen en zijn dus op zoek gegaan naar geschikte partijen. In eerste instantie hadden we de opdracht voor de corporate website bij jullie neergelegd en de opdracht voor het intranet ondergebracht bij een andere partij. Zij bleken echter toch niet helemaal bij ons te passen en dus hebben we toen besloten om ook ons intranet door jullie te laten ontwikkelen. 

 

En daarna hebben we nog meer projecten voor jullie opgepakt?

Ja dat klopt. Jullie hebben onder andere ook nog een domeinoplossing voor onze verschillende zorgpolissen, de website van flexcom4 en en de in-house gebouwde website voor SRM rechtsbijstand in beheer genomen. Daarnaast gaan jullie nu weer aan de slag met ons intranet. Dat wordt helemaal sociaal gemaakt door de domeinen voor de verschillende business units die er nu inzitten af te schaffen en in plaats daarvan groepen toe te voegen waardoor de communicatie tussen de verschillende afdelingen veel soepeler zal gaan verlopen. 

 

Al jullie projecten worden door ons natuurlijk in Drupal ontwikkeld. Was de keuze voor Drupal een bewuste?

Ja zeker! Toen we destijds een nieuwe corporate website en een nieuw intranet wilden, hebben we ons eens verdiept in verschillende soorten open source CMS'en. Voorheen hadden we namelijk met een closed source CMS gewerkt maar daar waren we absoluut niet tevreden over. We hebben toen de voor- en nadelen van Wordpress en Drupal tegen elkaar afgewogen en zijn uiteindelijk tot het besluit gekomen dat Drupal voor ons de juiste keuze was. Vooral het feit dat je in Drupal een uitgebreid rollen en rechten systeem hebt, was voor ons een doorslaggevende factor, mede als de betere beveiliging. 

 

En hoe bevalt het werken met Scrum jullie?

Ook heel goed! We hebben bij Bovemij wel meerdere leveranciers die met Scrum werken maar de versie die jullie hanteren vind ik een stuk pragmatischer dan wat ik bij andere bedrijven gewend ben. Zo zijn de refinementsessies heel intensief en hoogwaardig, waardoor snel duidelijk is wat je kunt verwachten van het team de komende sprint. Daarnaast proberen wij zelf ook een steeds actievere rol te gaan spelen in het Scrum proces door zelf al user stories aan te leveren en dat bevalt ons ook heel goed. 

 

Goed om te horen! Hoe bevalt de samenwerking met ezCompany je verder?

Heel goed! Zowel met Bas als met het team heb ik regelmatig contact om ervoor te zorgen dat alles in goede banen wordt geleid. Het team is altijd heel kritisch en oplossingsgericht ingesteld. Ze denken actief met je mee en kunnen zaken ook helder uitleggen wanneer ik iets niet meteen begrijp. Dat vind ik fijn. 

 

En zijn er ook dingen die wat jou betreft beter zouden kunnen?

De communicatie zou soms nog wel wat beter kunnen maar nu ik erover nadenk is dat toch ook vooral een probleem aan onze kant en minder aan jullie kant. En natuurlijk zijn er soms kleine problemen als bugs maar die worden altijd snel en goed opgelost dus daar ben ik ook tevreden over.