Gemeente Almelo wint prijs digitale dienstverlening

Gemeente Almelo heeft een aanmoedigingsprijs voor digitale dienstverlening gewonnen. Deze ‘Pluim’ is een initiatief van de ANBO, belangenorganisatie voor senioren, en bedoeld voor gemeenten die het verst zijn in het toegankelijk maken van hun website.

De website van de winnende gemeente Almelo is gebaseerd op de slimme, herbruikbare distributie Drupal voor Gemeenten (DvG), gerealiseerd door ezCompany. Een DvG-website zet de gebruiker centraal en wordt ontwikkeld vanuit het toptakenprincipe: 80% van de bezoekers komt voor 20% van de taken. De meestgezochte informatie krijgt een prominente plek en de hoeveelheid content wordt beperkt. Gemeente Almelo is bij de realisatie van haar DvG-website van ruim 3000 naar slechts 250 webpagina's gegaan.

Voor de Pluimen is door ANBO aan de hand van vooronderzoek onder ervaringsdeskundige burgers een casus bedacht, waarna de websites van 130 gemeenten zijn beoordeeld en getest op toegankelijkheid van de informatie via de website. Er is gekeken naar navigatie, taalgebruik, lay-out en inhoud. Gemeente Almelo was het meest dienstverlenend en het meest duidelijk, samen met Aalten en Utrecht.

Met een Drupal voor Gemeenten website zet je dienstverlening centraal. Interesse? Bel of mail ons.