Nieuwe Drupal-website Gemeente Delft live

De door ezCompany gebouwde website van de Gemeente Delft is live. De nieuwe, overzichtelijk site is ontwikkeld op basis van Drupal voor Gemeenten (DvG) en zorgt ervoor dat bewoners en ondernemers snel en gemakkelijk de informatie kunnen vinden die ze nodig hebben.

De gemeentelijke website sluit aan bij de wensen van de bezoekers. Dit komt mede doordat intensief gebruikersonderzoek is gedaan. Zo is Delft.nl getest in de centrale hal van het stadskantoor. Om te achterhalen of de interactie, het woordgebruik en de structuur van de vernieuwde website werkt. Dit onderzoek heeft ervoor gezorgd dat de online dienstverlening optimaal kon worden verbeterd.

Want dienstverlening staat centraal op Delft.nl. Op de nieuwe website kunnen bezoekers de meest gezochte producten en diensten snel vinden (het toptakenprincipe), en ook voor een groot deel online kan regelen. Zo kun je als burger eenvoudig online een afspraak maken voor bijvoorbeeld een paspoortaanvraag, of je verhuizing doorgeven. De teksten zijn kort en toegespitst op de informatie die de gebruiker nodig heeft. Bovendien is de website geschikt gemaakt voor alle mobiele apparaten.

Sinds de lancering van DvG eind 2014 door gemeente Vught en ezCompany, heeft ezCompany al voor meerdere gemeenten DvG-websites gerealiseerd, voor onder meer Almelo, Breda, Bodegraven-Reeuwijk, Halderberge, Duiven, Zevenaar, Roosendaal en Venray. Tegenwoordig maken in Nederland 1,3 miljoen inwoners gebruik van DvG-websites.

Interesse in zo'n slimme website?

Bel of mail met Frank.