Door Bas in Business

Nieuwe vestiging ezCompany in Breda

Het Tilburgse internetbureau ezCompany en het Bredase internetbureau Merge slaan de handen ineen en beginnen per 1 mei 2016 een nieuwe vestiging in Breda.

ezCompany en Merge kennen elkaar al een aantal jaar en hebben eerder succesvol samengewerkt bij diverse projecten. Het is dan ook een logische stap om de krachten te bundelen en gezamenlijk in te spelen op de toegenomen vraag naar slimme websites op basis van open source technologie.

De naam Merge zal per 1 mei 2016 ophouden te bestaan en de vestiging in Breda zal verder gaan als ezCompany Breda. In eerste instantie wordt er gewerkt vanuit het huidige kantoor in Breda, maar met het oog op toekomstige groei wordt er gezocht naar een nieuw kantoor nabij station Breda.

Het Faxx-gebouw in Tilburg blijft de hoofdvestiging van ezCompany, waar naast de ontwikkelteams ook de ondersteunende diensten gehuisvest zijn. Bas van den Nieuwenhuijzen, commercieel directeur van ezCompany: “De tweede vestiging in Breda geeft ons niet alleen meer mogelijkheden om onze klanten beter te bedienen, maar brengt ons ook dichter bij nieuwe medewerkers uit de regio’s West-Brabant, Rotterdam, Zeeland en Antwerpen.”

Over ezCompany

Internetbureau ezCompany is in 2001 opgericht door Bas van der Zalm en Ralph van den Houdt. Sinds 2011 werkt ezCompany exclusief met Drupal CMS en in 2015 is daar het PHP platform Laravel aan toegevoegd. 

ezCompany werkt onder andere voor Jaguar Land Rover, Bovemij Verzekeringen, de Rijksoverheid, Virenze, Nyenrode University en ROC Midden Nederland. Daarnaast is ezCompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het Drupal voor Gemeenten (DVG) project dat inmiddels door 20 Nederlandse gemeenten in gebruik is.

Over Merge

Internetbureau Merge is in 2002 opgericht door Erik Huijs en Albert Skibinski. Merge werkt sinds 2008 exclusief met Drupal CMS. Albert Skibinski is een bekende naam in de Drupal community, blogt regelmatig over nieuwe ontwikkelingen en is auteur van het boek Drupal Pro.

Merge werkt voor opdrachtgevers zoals Provincie Zeeland, Koninklijke Bibliotheek, Desso, Fundeon en BredaVandaag.