Nieuwe Drupal-website voor Gemeente Breda

ezCompany heeft voor de Gemeente Breda een nieuwe website ontwikkeld, op basis van Drupal voor Gemeenten. DvG biedt gemeenten een kant-en-klare open source toptakenwebsite.

Een bezoeker kan op de vernieuwde website Breda.nl informatie snel vinden en taken makkelijk uitvoeren (het toptakenprincipe). Zo kun je als burger eenvoudig online een afspraak maken voor bijvoorbeeld een paspoortaanvraag, of een melding doen zoals het doorgeven van defecte straatverlichting.

Om inzicht te krijgen in wat bezoekers komen doen op Breda.nl, is intensief gebruikersonderzoek gedaan. Dit heeft ervoor gezorgd dat de online dienstverlening optimaal kon worden verbeterd.

Een aantal andere websites van de Gemeente Breda, zoals ViaBreda.nl en WolfslaarBreda.nl gebruiken hetzelfde CMS. De pagina’s van deze subsites kunnen door de redacteuren op een bijzonder innovatieve en vrije manier worden ingedeeld.

Sinds de lancering van DvG eind 2014 door gemeente Vught en ezCompany, heeft ezCompany al voor meerdere gemeenten DvG-websites gerealiseerd, voor onder meer Almelo, Bodegraven-Reeuwijk, Halderberge, Duiven, Zevenaar, Roosendaal en Venray. Tegenwoordig maken in Nederland 1,3 miljoen inwoners gebruik van DvG-websites.

Interesse in zo'n slimme website? Bel of mail met Frank Schaap.