Laracon 2017 - Laravel talks

Tijdens het jaarlijkse Laracon draait het allemaal om Laravel, het krachtige opensource PHP-framework dat complexe, stabiele webapplicaties mogelijk maakt. Onze developers Johnny en Stefan waren ook op het driedaagse evenement. Ze woonden diverse talks bij om zo op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen Laravel. Johnny geeft een korte impressie van de twee meest interessante presentaties:

BotManMarcel Pociot

Een goed begin van de eerste dag, deze interessante presentatie over BotMan. Met het chatbot-framework BotMan (gebaseerd op Laravel) maak je heel eenvoudig een chatbot die inzetbaar is op verschillende platforms, je kunt er bijvoorbeeld tegen praten met behulp van de Facebook Messenger en (in de toekomst ook) WhatsApp. Zo bestel je via de chatbot eenvoudig een pizza. BotMan is erg flexibel en kan worden uitgebreid met ‘natural language processing’, het interpreteren van taal. Zodat je tegen de chatbot kunt zeggen ‘Ik wil een grote Pizza Margherita met extra kaas’ en deze de woorden ‘grote’, ‘Pizza Margherita’ en ‘extra kaas’ begrijpt zonder dat de termen allemaal los in moeten worden gevuld. Alsof je een gesprek hebt met een echt persoon. BotMan is natuurlijk uitermate geschikt voor helpdeskachtige systemen, maar ook voor geavanceerdere toepassingen waarvoor je anders veel formulieren op een website zou moeten gebruiken.

BotMan

State of LaravelTaylor Otwell

Tijdens de conferentie werd de nieuwste versie van Laravel gepresenteerd. Oprichter en hoofdontwikkelaar van Laravel Taylor Otwell himself, legde uit waarom Laravel 5.5 beter is dan de vorige versie. Hij lichtte de nieuwste functies onder andere toe door ‘on stage’ code te schrijven. Een bijzonder interessante manier voor de aanwezige developers om te laten zien hoe het werkt. In de nieuwe versie van Laravel zijn veel verbeteringen doorgevoerd en nieuwe functies toegevoegd. De meeste zijn aangedragen door de Laravel community. Een van de nieuwe functionaliteiten van versie 5.5. is ‘long term support’ (LTS). Dit betekent dat het framework de komende jaren ondersteuning krijgt voor bug en security fixes.

Interesse in een Laravel-oplossing? Mail ons!