Door Bas in Business

ezCompany sluit aan bij Intracto en wordt grootste Drupal-specialist van Benelux

Intracto neemt ezCompany over en wordt daarmee de grootste Drupal-specialist in de Benelux. Intracto is een innovatieve digital services groep uit België, die opereert op het snijvlak van strategie, creatie, marketing en technologie.

Een jaar geleden vestigde Intracto zich op de Nederlandse markt met de overname van Have A Nice Day uit 's-Hertogenbosch. Eind vorig jaar werd hier het Nederlandse BLUE Web Solutions aan toegevoegd. Met ezCompany erbij ontstaat er in Nederland een club van honderd mensen.

ezCompany werd in 2001 opgericht en wordt geleid door Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen. De onderneming groeide de laatste jaren uit tot de grootste Drupal-specialist in Nederland met vijftig medewerkers. 

In het portfolio van ezCompany zitten onder andere de Rijksoverheid (Belastingdienst, RIVM, Openbaar Ministerie), onderwijsorganisaties (Erasmus Universiteit Rotterdam, Universiteit Utrecht, Tilburg University, ROC Midden Nederland) en commerciële opdrachtgevers (Jaguar Land Rover, Graydon, Bovemij Verzekeringen).

Daarnaast is ezCompany initiatiefnemer en hoofdontwikkelaar van het open source project ‘Drupal voor Gemeenten’ (DVG), waar inmiddels meer dan 35 Nederlandse gemeenten en meer dan 1,7 miljoen burgers gebruik van maken.

Grootste Drupal-team in de Benelux

Bas van den Nieuwenhuijzen, directeur bij ezCompany: 'Het begon met een toevallig gesprek op het terras met Martijn Vervoordeldonk van Have A Nice Day. Hij vertelde over de overname van Have A Nice Day door Intracto en hoe positief hij die ervaarde. En zo ging de bal aan het rollen. Samen de grootste Drupal-partij van de Benelux worden leek ons wel wat.'

'ezCompany is een echte Drupal-specialist. Met dit profiel zijn we de afgelopen jaren flink gegroeid', aldus directeur Bas van der Zalm. 'Maar we merken dat onze klanten behoefte hebben aan aanvullende diensten, op het gebied strategie, design en marketing. Dit is waar de krachtenbundeling met Intracto en Have A Nice Day een perfecte toegevoegde waarde is.'

Ook Martijn Vervoordeldonk, managing director van Have A Nice Day, is positief: 'Het is een voorrecht om met zulke enthousiaste ondernemers de volgende stappen te gaan zetten. Onze groeiambities hebben een grote rol gespeeld. Niet alleen wij, maar zeker onze collega’s krijgen energie van een bedrijf dat succesvol is en blijft groeien.'

Vraag naar Drupal blijft sterk toenemen

Pieter Janssens, managing director van Intracto: 'We zijn bekwaam in veel soorten technologieën, maar de markt vraagt toch meer en meer Drupal-technologie. Daarom is het ‘juist’ om de krachten te bundelen om zo samen nog sterker te staan in de markt. We willen blijven groeien de komende jaren. Voor onszelf, maar ook voor onze klanten. In die optiek vinden we het ontzettend waardevol om ezCompany en hun teamleden aan boord te halen. Ze staan bekend als een kwalitatief goed bedrijf met talenten aan boord. Daarnaast is Nederland voor ons een logische stap om onze verdere uitbreiding te realiseren.'

Sterke aanwezigheid in België en Nederland

ezCompany heeft in Nederland al een stevige en solide reputatie. Zo werd het bedrijf in 2018 door Emerce uitgeroepen tot beste internetbureau in de categorie middelgroot en staat het als enig Nederlands bureau in de wereldwijde Drupal Top 30. Met de toevoeging van ezCompany heeft Intracto nu tweehonderd teamleden in België en honderd in Nederland.
 

Management van ezCompany blijft aan boord

Bas van der Zalm en Bas van den Nieuwenhuijzen blijven aan boord en treden toe als aandeelhouders in de groep. Samen met Martijn Vervoordeldonk vormen zij de directie in Nederland. Raymond Muilwijk blijft verantwoordelijk voor het technische Drupal team.