Even voorstellen: back-end developer Tom

In de blogserie 'Even voorstellen' kun je kennismaken met een aantal van onze collega's. Door middel van korte interviews kom je meer over hen en over de verschillende functies binnen het bedrijf te weten. In deze blog is het woord aan Tom, die sinds kort werkzaam is bij ezCompany als back-end developer.

Hoe ben je begonnen als back-end developer?

Ik heb eerst Mediatechnologie gestudeerd aan het roc, en ben daarna hbo ICT & Media Design gaan doen in Eindhoven. Ik kreeg daar van veel facetten een beetje, maar wist al snel dat ik graag wilde programmeren. 

Via via kwam ik voor mijn derdejaarsstage bij het internetbureau Trinoco in Werkendam terecht en dat beviel me eigenlijk heel goed. Mijn afstudeerstage heb ik bij ezCompany gedaan, maar ik had al een aanbod van Trinoco op zak om daar als developer te komen werken. Dus na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij Trinoco.

Trinoco heeft zich net als ezCompany gespecialiseerd in het open source Drupal platform. Hoe was het om daar, als relatief onervaren developer, te beginnen?

Drupal biedt veel mogelijkheden maar de leercurve is in het begin vrij steil. Maar ik werd heel vrijgelaten, ‘Ga je gang’. En met de juiste ondersteuning hierbij heb ik daardoor in een korte tijd heel veel geleerd.

 

Trinoco is per 1 september 2017 door ezCompany overgenomen. Wat vond je van de overname?

We werden wel eens ‘uitgeleend’ aan ezCompany, zo hebben we een aantal sprints meegedraaid voor Universiteit Utrecht, maar de overname was toch best onverwacht. Het ging ook heel snel, binnen twee weken was het rond. Achteraf gezien ben ik er wel heel blij mee.

 

Wat is dan het verschil tussen Trinoco en ezCompany?

We werken nu bij grotere klanten, met grotere budgetten, en kunnen leukere dingen maken. Kentalis bijvoorbeeld is een nieuwe klant, waar we vanaf nul alles opzetten, en de klant vanaf het begin meemaken. Projecten deden we eerder met z’n tweeën of drieën, nu werken we in grotere teams. Samen met de ezCollega’s in Utrecht vormen we een team. Ook de manier van werken is anders: nu gebruiken we scrum, een vorm van agile.

 

Waarin zou je je verder willen ontwikkelen?

Ik kijk nooit zover vooruit. Nu ben ik ‘medior’, ik zou graag senior developer willen worden, maar dat duurt waarschijnlijk nog wel een tijdje. Eerst wil ik meer ervaring opdoen, dat is stap één. Privé is de volgende stap: vader worden. Mijn vriendin is morgen uitgerekend...

 

Wanneer werk je het prettigst?

Als het een beetje rommelig is en met mensen om me heen, dat vind ik gezellig. Hoe meer mensen hoe beter. Maar als ik me echt even moet concentreren, dan sluit ik me af en zet ik mijn koptelefoon op.

 

Hoe vermijd je de ‘vieruurdip’?

Ik heb eerder last van een afterlunchdip. We lopen na de lunch altijd even een rondje. We zitten in Werkendam op een industrieterrein maar proberen zoveel mogelijk door de natuur te wandelen. We nemen dan ook altijd een voetbal mee voor de extra beweging. Een beetje bewegen vind ik belangrijk, zeker omdat we vaak hele dagen achter de computer zitten. We hebben ook een tafelvoetbaltafel, waar we hele compitities op speelden. Maar die hype is een beetje over.

 

Wat doe je graag in je vrije tijd?

Ik heb een seizoenskaart van Willem II, dus ben daar regelmatig te vinden. Zelf voetbal ik elke zondag met een vriendenelftal. Ben daar af en toe wel té fanatiek voor. Maar de derde helft maakt veel goed.