Door Milou in DVG

Even voorstellen: online strateeg Frank Schaap

In de blogserie 'even voorstellen' kun je de komende tijd kennismaken met een aantal van onze collega's. Door middel van een kort interview kom jij zo meer te weten over onze collega's en over de verschillende functies binnen het bedrijf. Lees dus snel verder om meer te weten te komen over Frank en zijn functie bij ezCompany.

Hi Frank, jij bent inmiddels al weer een aantal maanden werkzaam bij ezCompany. Kun je iets over jezelf vertellen?

Uiteraard! Ik werk dus sinds 1 april 2016 bij ezCompany, daarvoor heb ik 10 jaar lang bij gemeente Vught gewerkt als beleidsmedewerker online dienstverlening. Mijn interesse voor Drupal is zo'n 14 jaar geleden ontstaan. Computers en het web heb ik altijd al interessant gevonden, en via Usenet zag ik destijds enkele berichten over Drupal voorbij komen. Sindsdien heb ik me verder verdiept in Drupal. Zo hebben we in 2007 bij gemeente Vught de eerste Drupal gemeentesite gelanceerd, en in 2014 volgde natuurlijk de Drupal voor Gemeenten distributie.

 

Daar kennen veel mensen je natuurlijk van, Drupal voor Gemeenten. Is dat ook één van de redenen geweest om bij ezCompany te komen werken?

Jazeker. Ik ben natuurlijk vanaf het begin van Drupal voor Gemeenten betrokken geweest bij het project, en heb inmiddels dus ook redelijk wat kennis opgedaan over DVG. Ik wilde graag iets gaan doen waarbij ik het verschil kan maken voor klanten, en ik denk dat ik dat onder andere bij de DVG klanten zeker kan. Daarnaast wil ik ook graag ervaring op doen bij niet-gemeente klanten en daar krijg ik bij ezCompany ook de kans voor.

 

Je bent onder andere twee dagen per week bij Zwijsen op kantoor, wat doe je daar precies?

Bij Zwijsen geef ik advies over en help ik mee met het ontwerpen van de content workflow. Dat houdt in dat ik me bezighoud met het herbruikbaar maken van al het onderwijsmateriaal bij Zwijsen. Twee dagen per week ben ik dus bij Zwijsen op kantoor te vinden, en de andere twee dagen zit ik bij ezCompany, in Breda of Tilburg.

 

En wat doe je dan de overige dagen bij ezCompany?

Zoals ik al zei, wil ik graag het verschil kunnen maken voor klanten. Wanneer je als klant begint aan een project, stel je natuurlijk altijd bepaalde doelen. Ik wil onze klanten helpen bij het bereiken van die doelen, en vooral ook het meetbaar maken van je doelen. Want je weet natuurlijk pas of je doel bereikt is,  als je resultaten meetbaar kunt maken die dat bevestigen. Ik zal dan ook veel met Piwik en Google Analytics aan de slag gaan om samen met de klant te kijken naar de behaalde resultaten.

 

Inmiddels ben je natuurlijk al weer een aantal maanden werkzaam bij ezCompany, hoe bevalt het je tot nu toe?

Het bevalt me heel goed bij ezCompany! Ik werk nauw met het DVG ontwikkelteam samen en kan daardoor bepaalde wensen van de klant vaak direct overbrengen aan het team. Steeds vaker zit ik ook met onze DVG klanten samen om ze bijvoorbeeld wegwijs te maken in het CMS, of een Piwik training te geven. Daarnaast ben ik hard bezig om de DVG gebruikersvereniging verder op te zetten, zodat we samen nog meer mooie dingen kunnen gaan doen in de toekomst. 

Meer weten over onze collega's? Houd dan onze blog in de gaten, binnenkort volgen er meer interviews!