European Splash Award voor ezCompany én een plek in de Drupal Top 30 wereldwijd

Dubbel feest deze week: we sleepten een Europese Splash Award in de wacht voor de website van de Erasmus Universiteit Rotterdam én ezCompany staat voor het tweede jaar op rij in de Drupal Top 30, een lijst met organisaties die wereldwijd het meest bijdragen aan de ontwikkeling van het populaire open source CMS.

Winnaar European Splash Award

ezCompany en de Erasmus Universiteit Rotterdam wonnen eerder dit jaar de felbegeerde Nederlandse versie van de Splash Award, en nu dus ook de Europese. Het winnende project, de website van de Erasmus Universiteit inclusief de studenten- en medewerkersportal, is het grootste Drupal 8 project in Nederland. In tien maanden tijd heeft een team van ezCompany met medewerkers van de universiteit en collega's uit de Drupal community een nieuw, veilig, responsive en toekomstbestendig Drupal 8 platform gerealiseerd.

Hans Pleysier, Project Manager Vervanging CMS bij de Erasmus Universiteit: ‘We zijn erg tevreden over de resultaten. De website is sinds de overstap op Drupal ruim 36% sneller geworden en we scoren qua toegankelijkheid een stuk hoger dan het gemiddelde voor onderwijsinstanties.’

Nieuwe website Erasmus Universiteit Rotterdam

ezCompany in Drupal top 30 wereldwijd

Uit het jaarlijks onderzoek Who sponsors Drupal development? van Dries Buytaert, oprichter en project-lead van Drupal, komt naar voren dat ezCompany in Nederland de grootste bijdrage aan de ontwikkeling van Drupal levert.

Het staat net zoals vorig jaar als enige Nederlandse bedrijf in de top 30 van bedrijven die wereldwijd meewerken aan de broncode van Drupal. Deze 30 bedrijven zorgen samen voor 50% van alle ontwikkeling van Drupal en leveren dus een cruciale bijdrage aan de verdere groei van het platform.

Drupal is hét open source contentmanagementsysteem en -framework dat uitermate geschikt is voor het bouwen van krachtige en effectieve websites, multisites en (mobiele) applicaties. Het is de motor achter meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van Harvard University, NBC, eBay, Tesla en NASA.