Een dag uit mijn stage bij ezCompany

Hallo! Mijn naam is Paul en ik loop op dit moment stage bij ezCompany. Daarnaast ben ik derdejaars student Informatica aan Avans Hogeschool in Breda. Vandaag laat ik jullie een dag uit mijn leven als stagiar bij ezCompany zien. Kijk je mee? 

Iedere dag fiets ik naar het station, om vervolgens in de trein vanuit Breda naar Tilburg te stappen. Die gaat ieder uur maar liefst zes keer dus ik hoef gelukkig nooit lang te wachten op mijn trein. Vanaf station Tilburg moet ik nog een klein stukje lopen naar ons kantoor, waarna ik aan mijn dag kan beginnen. 

Eenmaal op kantoor aangekomen beginnen we natuurlijk met een kop koffie (uit mijn eigen mok uiteraard) voor mezelf en mijn collega's. Na een goede dosis cafeïne zijn we klaar voor de komende werkdag. 

Die gaat meestal van start met een stand-up meeting. Bij ezCompany wordt namelijk met Scrum gewerkt. Tijdens de stand-up bespreek je met je teamleden wat je gedaan hebt, waar je tegenaan gelopen bent en wat je vandaag gaat doen. De stand-up begint elke dag om 10 uur stipt, dan moet je dus op kantoor zijn. Verder mag je gelukkig je eigen werktijden bepalen. 

We werken met sprints van twee weken. Dat betekent dat we iedere twee weken aan de klant opleveren wat we hebben gemaakt. Hiervoor hebben we op de eerste maandag van de sprint een review. Elke tweede maandag van de sprint hebben we een refinement, waar we voor nieuw ontwikkelwerk de details vaststellen zodat wij developers aan de slag kunnen. Als stagiair mag je natuurlijk ook gewoon meedoen, meedenken en meediscussiëren. 

Je hoeft geen bammetjes te smeren en mee te nemen van thuis, want we lunchen gezellig samen. Er is een uitgebreide keuze in soorten beleg en als je wil, kun je ook een tosti maken. 

Als je geluk hebt, is er iemand jarig, want dan wordt er vaak getrakteerd op kroketten of worstenbroodjes.

Voor je werkplek krijg je de keuze of je Windows, Linux of OS X wil. Je mag je eigen computer helemaal naar eigen wens inrichten. Zolang je er maar productief mee bent. Je mag dus gewoon je favoriete IDE gebruiken, bijvoorbeeld PhpStorm, Netbeans of Sublime text. 

Qua gezelligheid zit het ook wel goed bij ezCompany. Nog voor ik begonnen was, had ik het eerste bedrijfsuitje al te pakken: een weekendje weg om m'n team en andere collega's alvast te leren kennen. Meteen een mooie gelegenheid om respect af te dwingen tijdens de zware mountainbiketocht, of toch niet, door een lekke band te rijden.. 

Daarnaast is er iedere vrijdagmiddag een borrel, om het weekend goed te beginnen. Natuurlijk is het ook zonder borrel of uitje gezellig. Tussendoor kan je altijd even een leuk praatje maken met je collega's of mee discussieren over de nieuwste film in de bios. 

Mijn stage bij ezCompany is inmiddels al weer bijna ten einde, maar ik kan met zekerheid zeggen dat het voor mij een heel leerzame en leuke stage is geweest. Het was een goede keuze om een kijkje in de keuken van ezCompany te nemen.

 

*edit* Inmiddels heeft Paul zijn stage bij ezCompany succesvol afgerond (met een 8!) en blijft hij bovendien naast zijn studie werkzaam bij ezCompany. Van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat Paul!

Ook stage lopen bij ezCompany?
Bekijk onze stagepagina en neem contact op!