Door Bas in Drupal

Drupal website laten ontwikkelen? 3 tips om snel te kunnen starten!

Het laten ontwikkelen van een nieuwe Drupal website is niet niks, en daarom is het belangrijk om goed voorbereid aan een dergelijk project te beginnen. Maar hoe bereid je je nu eigenlijk voor op zo’n project? En waar moet je allemaal rekening mee houden?

Kijk eens kritisch naar je bestaande website

Voordat je op zoek gaat naar een leverancier die jouw nieuwe website voor je kan gaan bouwen, is het belangrijk om eens kritisch naar je oude website te kijken. Welke punten zorgen ervoor dat je echt toe bent aan een nieuwe website, en waar ben je juist nog wel tevreden mee? Is je design bijvoorbeeld flink gedateerd, maar ben je nog wel steeds blij met de functionaliteiten van je website? Of wil je juist graag meer functionaliteiten dan je bij je huidige website hebt?

 

Stel een team samen om mee te sparren
Wanneer je een nieuwe website wil laten ontwikkelen, dan is het fijn om hier met een aantal mensen over te kunnen sparren. Natuurlijk kun je dit met de leverancier doen die je uiteindelijk kiest om je website te laten bouwen, maar het is ook fijn om bijvoorbeeld op voorhand al met collega’s te praten over de wensen voor de nieuwe website. Wat voor zaken missen zij in de huidige website en welke functionaliteiten kunnen misschien wel achterwege worden gelaten in de nieuwe website? Kortom, doe onderzoek naar de wensen voor de nieuwe website binnen het bedrijf. 

 

Maak een zo specifiek mogelijk eisenlijstje
Wanneer je met een klein groepje hebt gespard over de eisen en wensen van de nieuwe website, is het belangrijk om deze zo specifiek mogelijk op papier te zetten. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een bulletlist op te stellen, maar je kunt ook schetsen maken van hoe jij denkt dat je website eruit moet komen te zien. Zaken waar je in ieder geval over na moet denken zijn: welk CMS je kiest voor je nieuwe website, hoeveel pagina’s je nieuwe website ongeveer moet bevatten en vooral wat je er nu precies mee moet kunnen. Wil je een eenvoudige website waar je enkel nieuwsberichten kunt plaatsen, of wil je een website waar alle medewerkers op kunnen inloggen om bijvoorbeeld informatie over het bedrijf te kunnen inzien?

 

Geen nieuwe website maar wel een nieuwe leverancier?
Het kan natuurlijk voorkomen dat je graag wilt overstappen naar een nieuwe leverancier, maar niet per se een geheel nieuwe website wilt laten ontwikkelen. Dan bestaat de mogelijkheid dat de nieuwe leverancier van je keuze, het beheer van je bestaande website overneemt van de oude leverancier. Wel is het gebruikelijk voor de nieuwe leverancier om in zo’n geval een Drupal audit uit te voeren om erachter te komen wat de technische stand van zaken van je website is. 

Wil je meer weten over hoe wij bij ezCompany een nieuw project opstarten? Neem dan contact met me op!