ezCompany vermeld in Drupal top 30 wereldwijd

ezCompany levert in Nederland de grootste bijdrage aan de technische ontwikkeling van Drupal. Het staat als het enige Nederlandse internetbedrijf in de top 30 van bedrijven die wereldwijd meewerken aan de broncode van het populaire open source CMS.

Dit komt naar voren uit het onderzoek ‘Who sponsors Drupal development?’ van Dries Buytaert, oprichter en project-lead van Drupal. De top 30 van de in totaal 889 organisaties is verantwoordelijk voor zo’n 48% van alle bijdragen aan de broncode van Drupal. Deze 30 bedrijven, waaronder ezCompany, spelen dus een cruciale rol in de ontwikkeling van het Drupal project.

Drupal voor Gemeenten

De Drupal community heeft van juli 2016 tot en met juni 2017 in totaal aan maar liefst 3.183 verschillende projecten gewerkt. In de top 20 van meest actieve projecten staat ook het door ezCompany ontwikkelde Drupal voor Gemeenten (DVG) project. Drupal voor Gemeenten is een vrij beschikbare versie van Drupal voor gemeentelijke websites, gebaseerd op het toptakenprincipe: de bezoeker vindt de informatie waarvoor hij of zij naar de website komt snel en eenvoudig, doordat de focus op de meest gevraagde onderwerpen en de belangrijkste taken ligt.

100% open source

ezCompany gelooft in de kracht van open source en de kracht van het collectief. ‘Samen werken, delen en innoveren’ staat centraal. Sinds de oprichting in 2001 werkt het internetbureau dan ook 100% open source, heeft het duizenden regels broncode bijgedragen en tientallen kennissessies gesponsord. Hierdoor is ezCompany behalve een van de grootste Drupal bureaus in de Benelux, ook een belangrijke speler in de internationale Drupal community. De projecten die door ezCompany op Drupal.org worden ondersteund, zijn te vinden op https://www.drupal.org/ezcompany.

Drupal wereldwijd

Drupal is hét open source contentmanagementsysteem en -framework dat uitermate geschikt is voor het bouwen van krachtige en effectieve websites, multisites en (mobiele) applicaties. Het draait op meer dan een miljoen websites wereldwijd, waaronder die van Het Witte Huis, Harvard University, de Verenigde Naties (WFP) en NBC.

Interesse in een Drupal website?
Bel of mail ons.