Door Milou

Christina Janssen van Jaguar Land Rover op de koffie bij ezCompany

In de blogserie ‘Op de koffie bij ezCompany’ verschijnen de komende tijd een aantal interviews met onze klanten. Zo krijg jij antwoord op vragen als wie zijn onze klanten, en waarom kiezen onze klanten nu juist voor ezCompany. In deze blogpost gaan we in gesprek met Christina Janssen, IT Manager bij Jaguar Land Rover (JLR) Benelux.

Welkom Christina! Inmiddels ben je een bekend gezicht op kantoor, maar kun je ons eens wat meer vertellen hoe je bij ezCompany terecht bent gekomen?

Dat was eigenlijk per toeval. We waren op zoek naar een bedrijf dat ons kon helpen bij het opzetten van een intranet, en daarvoor ben ik op internet gaan zoeken naar verschillende bedrijven die ons daar eventueel bij konden helpen. Na deze zoektocht hebben we natuurlijk offertes van een aantal partijen vergeleken, en uiteindelijk hebben we besloten om in zee te gaan met ezCompany.

 

Je gaf al kort aan dat jullie een intranet op wilden gaan zetten, is dat ook de vraag waarmee je bij ezCompany hebt aangeklopt?

Ja inderdaad. We hebben ezCompany destijds benaderd met de vraag of zij het ontwerp en de realisatie van een nieuw intranet voor JLR wilden gaan verzorgen. Daar kregen we toen een positieve reactie op en dus zijn we hiermee aan de slag gegaan.

 

Kun je eens wat meer vertellen over het JLR intranet? Wat voor functionaliteiten bevat het bijvoorbeeld onder andere?

Het JLR intranet is eigenlijk zo opgebouwd dat medewerkers van JLR in heel de Benelux, allemaal hun eigen toegang hebben tot het portaal. Om dit mogelijk te maken, moest het platform niet alleen in verschillende talen beschikbaar worden gemaakt, maar moest er ook een uitgebreid rechten en rollen systeem worden gekoppeld aan het platform waarbij iedere dealer zelf kan bepalen welke medewerkers hij welke rechten en rollen toekent binnen het intranet.

 

Bovendien is er een heel uitgebreide zoekfunctie toegevoegd aan het intranet waarmee je gemakkelijk alle content van het hele systeem kunt doorzoeken. Tot slot ben ik heel tevreden over de integratie met andere systemen. Al onze bestaande systemen konden gekoppeld worden aan het door jullie ontwikkelde intranet, waardoor nu alle processen veel sneller en gemakkelijker verlopen.

 

Het JLR intranet is gebouwd in Drupal, was de keuze voor een Drupal partij voor jullie een bewuste?

Jazeker. Toen we op zoek gingen naar een partij die ons intranet kon ontwikkelen, was open source wel een vereiste voor ons. Bovendien hadden we goede ervaringen met onze andere in Drupal ontwikkelde websites. De keuze voor Drupal voor ons intranet was dus ook snel gemaakt.

 

ezCompany werkt natuurlijk met Scrum, hoe bevalt je dat?

Ja heel goed! Ik had voordat we met ezCompany in zee gingen nog geen ervaring met Scrum, maar ik vind het werken met Scrum een heel aangename manier van werken. Vooral het feit dat je zoveel face-to-face contact hebt met het team vind ik super. Hierdoor worden dingen heel snel opgepakt en kun je eenvoudig samen sparren.

 

Ben je tevreden over de samenwerking met ezCompany?

Absoluut! Zoals ik al zei, vind ik het fijn dat je zo nauw samenwerkt met je team. Hierdoor krijg ik regelmatig heel waardevolle input van het ontwikkelteam, waar ik zelf nog niet eens bij stil heb gestaan. Daarnaast vind ik de samenwerking met Webscale voor de hosting ook heel fijn. Doordat ezCompany en Webscale veel samenwerken, hoeft er bij vragen of problemen vaak niet eerst contact met mij opgenomen te worden, maar kunnen de teams dit gemakkelijk en snel onderling oplossen.

 

Zijn er nog dingen die je beter vindt kunnen aan de samenwerking met ezCompany?

Nee, ik kan op dit moment niets bedenken waarvan ik denk dat kan beter.

 

Dat is fijn om te horen! Bedankt voor je tijd Christina en we hopen in de toekomst nog veel mooie functionaliteiten te kunnen ontwikkelen voor JLR!

 

Wil je meer weten over het intranet dat wij voor JLR ontwikkelen? Lees dan de case op onze website over JLR of neem contact op met Jaap.