Door Milou

Bart Bogaerts van Virenze op de koffie bij ezCompany

In de blogserie ‘Op de koffie bij ezCompany’ verschijnen de komende tijd een aantal interviews met onze klanten. Zo krijg jij antwoord op vragen als wie zijn onze klanten, en waarom kiezen onze klanten nu juist voor ezCompany. In deze blogpost, gaan we in gesprek met Bart Bogaerts, projectmanager e-mental health bij Virenze.

Welkom Bart! Je bent inmiddels al lange tijd klant bij ezCompany, hoe ben je destijds met ons in contact gekomen?

Dat was eigenlijk per toeval. Wij bij Virenze waren op zoek naar een partij die ons kon helpen bij het opzetten van de digitale tak van ons bedrijf, en hiervoor heb ik verschillende bedrijven in Nederland benaderd. Uiteindelijk heb ik deze bedrijven vergeleken op een aantal punten, en kwam ezCompany als beste uit de vergelijking.

 

Waarmee heeft ezCompany je geholpen sinds jullie klant bij ons zijn geworden?

ezCompany heeft in eerste instantie een website met een inlogmogelijkheid voor ons ontwikkeld. Hierdoor kunnen zowel de behandelaars, als de cliënten inloggen op de website. Voor behandelaars is er een koppeling met het Elektronisch Patiënten Dossier (EPD) gemaakt, en voor cliënten is een dagboekfunctie en een online afsprakenmodule ontwikkeld. Later hebben we het inloggedeelte van de website losgehaald van de website, en er een aparte applicatie van gemaakt. Deze applicatie is door de jaren heen steeds verder uitgewerkt. Zo zijn er niet alleen extra functionaliteiten toegevoegd, maar ook het design is steeds verder ontwikkeld. Bovendien zijn de inhoudelijke behandelmodules losgemaakt van de techniek. Het beheer van de behandelmodules is daardoor in handen van Virenze gekomen, en het beheer van de techniek wordt door ezCompany gedaan.

 

ezCompany werkt met Drupal, was dat ook een reden om voor ons te kiezen?

In eerste instantie was ik niet specifiek op zoek naar een Drupal specialist, maar ik wist wel dat ik met open source software wilde werken. Ik had namelijk destijds al het idee dat hetgeen wat wij gingen ontwikkelen, ook interessant zou kunnen zijn voor anderen. Ik vind het belangrijk om zo’n product dan ook te kunnen delenzonder rekening te hoeven houden met allerlei licenties waar je mee te maken krijgt als je niet met open source software werkt.

 

Wat vind je van het werken met Scrum?

Het werken met Scrum houdt het hele proces voor mij beheersbaar en flexibel. Doordat je werkt in korte sprints van twee weken, kunnen mijn verzoeken snel worden opgepakt en dat is fijn voor een snel groeiende organisatie als Virenze. Bovendien geeft het het werken met Scrum mij een gevoel van controle en voorspelbaarheid, doordat je altijd een duidelijk overzicht hebt van wat er op korte termijn gedaan zal worden.

 

Wat vind je prettig aan de samenwerking met ezCompany?

Ik vind het fijn dat ezCompany al vanaf het moment dat ik hier binnenkwam, altijd actief meedenkt met de ideeën die ik opper. ezCompany voelt voor mij dan ook echt als een partner, en niet als leverancier van het product. Zeker doordat ik bijna elke twee weken langskom op kantoor, voel ik mij echt onderdeel van het team en dat is prettig. Dankzij de intensieve samenwerking leer je elkaars wereld steeds beter te begrijpen en hierdoor pik je sneller dingen op.

 

Vind je dat er nog verbeterpunten zijn voor de samenwerking met ezCompany?

Ik ben zeer tevreden over de samenwerking met ezCompany, ik kom hier natuurlijk ook niet voor niets al bijna vier jaar over de vloer. Maar als ik dan toch een verbeterpunt zou moeten noemen, zou ik zeggen de capaciteit. Soms heb ik het gevoel dat er niet genoeg capaciteit is binnen het team om al mijn verzoeken te verwerken. Het zou fijn zijn als dat in de toekomst verandert.

 

Bart, bedankt voor je tijd en nuttige feedback. Wat betreft die capaciteit; we’re working on it! We hebben een aantal vacatures openstaan die hopelijk binnenkort vervuld worden door net zulke enthousiaste developers als ons huidige team.

Wil je meer weten over ons werk voor Virenze?
 

Lees dan verder op de projectpagina.