Door Milou in DVG

Alle DVG websites bij ezCompany geüpgraded naar DVG 1.0

Het Drupal voor Gemeenten team bij ezCompany had vanochtend een klein feestje te vieren: vanaf vanochtend draaien namelijk al onze Drupal voor Gemeenten sites op DVG 1.0. Wat dat precies inhoudt, lees je verderop in deze blog.

Drupal voor Gemeenten

Drupal voor Gemeenten is de slimme, herbruikbare toptakenwebsite die iedere gemeente in Nederland gratis kan downloaden. Sinds de lancering eind 2014 door gemeente Vught en ezCompany, maken al 23 gemeentes gebruik van deze distributie en zijn er 7 leveranciers die de distributie implementeren. ezCompany ontwikkelde DVG websites voor o.a. Vught, Almelo, Bodegraven- Reeuwijk, Halderberge, Roosendaal en Venray.

Continue doorontwikkeling  

Achter de schermen is ons team voortdurend aan de slag met de doorontwikkeling van de DVG distributie. Zo krijgen we van onze klanten natuurlijk regelmatig verzoeken voor nieuwe functionaliteiten, maar zijn we zelf ook continu bezig met het verbeteren van de bestaande distributie. Bugs worden verholpen, security updates worden uitgevoerd en modules worden up-to-date gehouden. 
 

DVG 1.0

Al een tijdje speelde ons DVG team met de gedachte om een nieuwe versie van de DVG distributie te lanceren. Enerzijds voor onze klanten, en anderzijds voor de community. Op 23 november 2016 was het zover: DVG 1.0 was te downloaden op drupal.org. Vanaf dat moment kon iedereen de nieuwste versie van Drupal voor Gemeenten downloaden. Maar daarmee was het werk voor ezCompany nog niet afgerond. Er stond ons namelijk nog de omvangrijke klus te wachten om alle DVG websites die we beheren, te upgraden naar deze nieuwere, en uiteraard betere versie van Drupal voor Gemeenten. Vanochtend is de laatste hand gelegd aan die klus, en daarom kunnen wij nu met trots mededelen dat alle DVG sites bij ezCompany vanaf vandaag draaien op DVG 1.0!

De voordelen van DVG 1.0

Maar wat brengt dat nu eigenlijk voor voordelen met zich mee, die nieuwe release? Nou, dat zijn er een heleboel! Ten eerste zijn er heel veel bugfixes en security updates gedaan. Verder staat er voortaan standaard een password policy aan om veilige wachtwoorden af te dwingen, krijgt de bezoeker vanaf nu een nette foutpagina te zien bij een DigiD storing en kunnen supereditors nu ook rechten uitdelen aan editors. Verder kan de XML sitemap module aangevraagd worden, alsmede ondersteuning voor crisisbanners en het versturen van HTML mails met een eigen template. Een hoop nieuwe functionaliteiten dus waardoor de gemeenten hun bezoekers nog beter van dienst kunnen zijn! 

Meer weten over Drupal voor Gemeenten? 

Wil je meer weten over de Drupal voor Gemeenten distributie, of de 1.0 release in het bijzonder?

Neem dan contact met ons op, we helpen je graag verder!