Door Bas

4 redenen om niet voor Drupal te kiezen

Drupal is een krachtig open source CMS dat inmiddels door veel grote bedrijven wordt gebruikt om hun website in te (laten) ontwikkelen. Ook wij bij ezCompany werken met Drupal en dat doen we met veel plezier. 

We vertelden je al eens waarom wij nu eigenlijk voor Drupal kiezen, en vinden het nu wel eens tijd om je te vertellen wanneer je beter niet voor dit CMS kunt kiezen. Ondanks dat wij namelijk heel graag met Drupal werken, vinden ook wij dat dit open source CMS lang niet altijd het meest geschikte framework is om je website in te (laten) ontwikkelen. Hierbij dus vier redenen om niet voor Drupal te kiezen: 

Reden 1: Je hebt zelf weining ervaring met websiteontwikkeling en -beheer

Wanneer je van plan bent om zelf je eigen website te gaan ontwikkelen of beheren, dan is enige kennis van websiteontwikkeling eigenlijk wel een vereiste. Toch is er een groot verschil in de hoeveelheid vereiste kennis die doorgaans nodig is om met een bepaald CMS aan de slag te kunnen. Zo is het ontwikkelen en beheren van bijvoorbeeld een Wordpress of Joomla! website veel eenvoudiger dan van een Drupal website. Deleercurve voor ontwikkelaars van Drupal ligt namelijk een stuk hoger dan bij andere CMS'en. 

 

Reden 2: Je wil een eenvoudige website laten ontwikkelen zonder veel bijzondere functionaliteiten

Drupal is een CMS waarbij de mogelijkheden eindeloos zijn. Mede om die reden wordt Drupal ook vaak ingezet voor het ontwikkelen van bijvoorbeeld multiwebsites, intranetten en klantenportalen. Wanneer je echter een bescheiden website wilt laten ontwikkelen zonder veel poespas, dan is de keuze voor Drupal waarschijnlijk niet de juiste. Je bent dan in de meeste gevallen veel beter af met een Wordpress of Joomla! website, mede doordat deze CMS'en eenvoudiger te gebruiken zijn. 

 

Reden 3: Je wil snel en met minimale middelen een website kunnen ontwikkelen

Omdat je met Drupal zo veel meer kan dan bijvoorbeeld met Wordpress of Joomla!,kost het configureren van een Drupal website ook meer tijd. Hierdoor kost het ontwikkelen van een dergelijke website logischerwijze ook meer geld. Bovendien Zijn goede Drupal partijen wat schaarser dan goede Wordpress of Joomla partijen, mede weer door de hogere leercurve van Drupal. Hier staat echter wel tegenover dat het niveau vaak een stuk hoger is bij Drupal partijen en hierdoor de kwaliteit van het geleverde werk over het algemeen ook beter is. 

 

Reden 4: Je bent op zoek naar een betaald, closed source CMS

Naast de steeds populairder wordende open source CMS'en, bestaan er ook nog steeds een heel aantal closed source CMS'en. Voorbeelden zijn Sitecore, GX en talloze door internetbureaus zelf ontwikkelde CMS'en. Alhoewel steeds meer bedrijven de voordelen van open source CMS beginnen in te zien, zijn er ook nog steeds veel partijen die toch liever kiezen voor een closed source, betaald CMS. In dat geval is het gratis, open source Drupal CMS uiteraard niet de juiste keuze. 

Nu je weet in welke gevallen je beter niet voor Drupal kunt kiezen, wil je natuurlijk ook weten wanneer je dan wel voor Drupal moet kiezen. Dat kun je lezen in onze blogpost over de redenen waarom wij voor Drupal kiezen

Ben je benieuwd naar de verschillen tussen Drupal en andere open source CMS'en als Joomla! en Wordpress? Lees dan  onze blog over de invloed van een bepaald CMS op je website eens.